@Jack-van-Tilburg said in Routes via jaagpad:

Ik weet onvoldoende van MRA Nav. Maar volgens mij werkt die met de Here kaart (toch @Stefan?)

Helemaal correct! MRA Navigatie maakt gebruik van de Here kaart en de applicatie kent weliswaar verschillen in rij modus (auto/motor, fietsen of wandelen) maar de onderliggende kaart is in beide gevallen NIET verschillend. Als in de Here kaart de weg niet opengesteld is voor gemotoriseerd verkeer, dan zal MRA Routeplanner in de Here kaart daar ook niet overheen routeren, en MRA Navigatie zal daar ook NIET overheen kunnen rijden. Helaas heeft de rijmodus in de Routeplanner geen invloed op de eigenschappen van de Here kaart. Here is simpelweg niet goed geschikt voor fietsers.

Eigenlijk is het zo dat MRA Navigatie niet goed geschikt is om te fietsen, omdat de onderliggende kaart dat ook niet is. De fietsknooppunten zijn bijvoorbeeld wel goed in OSM opgenomen, maar MRA Navigatie gebruikt die niet.

Als MRA Navigatie nu gewoon offroad routepunten snapte, dan kon TS de route gewoon plannen in de OSM kaart en gebruik maken van de fietsknooppunten, om daarna vervolgens alle routepunten naar offroad te zetten. Mits voldoende routepunten geplaatst, zou in theorie de MRA Navigatie app toch gebruikt kunnen worden door op zicht de route te fietsen. Helaas kent MRA Navigatie nog geen onderscheid tussen offroad routepunten.

Kortom: Ik ben misschien wat pessimistisch, maar MRA Navigatie is simpelweg (nog) niet geschikt voor gebruik op de fiets. Het wordt wel zo geadverteerd, maar de ervaring leert dat deze harde conclusie wel geldig is. 😞

Fietsroute over het jaagpad in de OSM kaart met rijmodus fietsen(Here in groen, OSM in zwart):
f08502c7-e7bf-48b5-ba56-daecb63b175f-image.png

Alle routepunten op offroad in de Here kaart met rijmodus fietsen(Here in Zwart, OSM in groen):
3951b203-32a7-4aba-be9a-1d24875f9757-image.png

Maar zoals ik helaas zei: MRA Navigatie kent nog geen verschil tussen offroad en normale punten, dus bovenstaande oplossing is puur theoretisch.