Hoe snelwegen vermijden? • @Rudi-Beijnen, Das geen gebrek van Navigation maar van je iPhoney πŸ˜‰
  Mijn Zumo houdt het zonder voeding ook maar 1 of 2 uur vol. Ik was laatst vergeten mijn Huawei P30 Pro in te prikken. Na een uur of 3 rijden kwam ik daar tijdens de lunch pas achter. Er zat nog bijna 60% in de accu πŸ‘ Het is dus erg toestel afhankelijk, maar je wil uiteindelijk gewoon een USB aansluiting op je motor... Wat voor motor rij je? • @Rudi-Beijnen said in Hoe snelwegen vermijden?:

  @Con-Hennekens @StefanHummelink vandaag dag 1 gereden. Ik begrijp nu waarom via punten in de meeste gevallen beter zijn dan routepunten, er is een functie om het aantal routepunten aan te geven die je over wilt slaan maar dat werkte niet dus handmatig moeten verwijderen.

  Je bedoelt hier de interne "Routepunten overslaan" functie van de nav app? Die zou gewoon zeker moeten werken. En ook met via punten! Dat is nu net de hele crux van die via βœ‹ punten. Die MOET je met de hand overslaan als je ze niet wilt bezoeken. De normale routepunten (vormingspunten 🎈) worden wel door de "Automatisch routepunt overslaan" functie overgeslagen als de app denkt of merkt dat je bijvoorbeeld bewust 1 routepunt voorbij rijd of een andere route neemt. Herberekening gebeurd dan naar het volgende vorming punt. Via punten zullen nooit automatisch worden overgeslagen en de nav zal je dus hoe dan ook, desnoods 1000x, terug leiden naar dat via βœ‹ punt tot je hem hebt bereikt of handmatig hebt overgeslagen.

  De Navigatie app is echt heel duidelijk en de routes waren perfect maar na ongeveer een uur rijden was mijn nieuwe iPhone al leeg!

  Mijn Android toestel kan het zo'n 3 a 4 uur volhouden, maar dan is het ook gedaan. Zo snel mogelijk stroom voorziening fixen Rudi.

  Hebben jullie nog tips hoe ik de batterijconsumptie kan verminderen? Ik vind dit toch wel een dealbreaker voor deze app, echt jammer!

  Dit ga je met wat besparing hooguit een beetje rekken. @sudolea heeft gelijk, je zal toch wel een vorm van elektriciteit voorziening op jouw motor moeten maken. Dat hoeft helemaal niet complex te zijn. Er zijn daartoe veel kant en klare opties. Monteren op de accu, snoertje trekken door de motor naar je stuur en je kan een USB kabeltje in pluggen. Houdt wel rekening met de stress op de USB connector... Ik gebruik daartoe een magnetische vernieling met een 360 graden draaibare "balljoint" verbinding. Ideaal.
  Screenshot_20210612-203136.jpg • @StefanHummelink @Con-Hennekens @sudolea gister de hele dag gereden en m’n batterij was pas half leeg! Wat ik heb gedaan: offline kaarten gedownload van relevante Duitse deelstaten, Navigation app op offline modus, telefoon op batterijbesparende mode en vliegtuigmodus (gps werkt dan nog), helderheid beeldscherm iets verlaagd.

  Wat ik lastig vind tijdens navigeren is dat de resterende tijd en km van hele route wordt getoond (dus meerdere dagen) ipv volgende routepunt. Volgende routepunt met de naam zou beter zijn.

  Daarnaast kan ik tijdens het navigeren niet even snel uitzoomen zodat ik kan zien waar ik ben op de route, een simpele knop in de interface voor toggle tussen centreren en ver uitzoomen zou echt een verbetering zijn.

  Ik heb nu de route in de planner op off-road gezet. De route worden dan rechte lijnen... heel benieuwd of dit gaat werken met de Navigation app. • @Rudi-Beijnen said in Hoe snelwegen vermijden?:

  @StefanHummelink @Con-Hennekens @sudolea gister de hele dag gereden en m’n batterij was pas half leeg! Wat ik heb gedaan: offline kaarten gedownload van relevante Duitse deelstaten, Navigation app op offline modus, telefoon op batterijbesparende mode en vliegtuigmodus (gps werkt dan nog), helderheid beeldscherm iets verlaagd.

  Mooi dat je toch nog de levensduur heb weten te rekken.πŸ˜ƒ

  Daarnaast kan ik tijdens het navigeren niet even snel uitzoomen zodat ik kan zien waar ik ben op de route, een simpele knop in de interface voor toggle tussen centreren en ver uitzoomen zou echt een verbetering zijn.

  Tijdens het rijden hoor je niet op de telefoon aan het pielen te zijn vind ik persoonlijk πŸ˜ƒ dus ik mis het niet. Als ik wil zoomen ga ik even aan de kant van de weg staan en kan je met "pinching" van de vingers zoomen en van 3d naar 2d modus komen. Werkt prima m.i. πŸ˜ƒ

  Wat ik lastig vind tijdens navigeren is dat de resterende tijd en km van hele route wordt getoond (dus meerdere dagen) ipv volgende routepunt. Volgende routepunt met de naam zou beter zijn.

  Je navigeert met de route die in z'n geheel meerdere dagen bevat? Erg onlogisch. Splits de routes in meerdere dagen en in de meerdere stops en nummer ze bijvoorbeeld: 1A, 1B, etc voor dag 1. Dag 4 wordt dan bijvoorbeeld 4A, 4B, 4C, 4D etc..

  Ik splits elke dag rit dus bij elk pauze punt. Zo weet je exact hoever je nog moet tot de volgende stop. Zo heb ik gemiddeld per dagrit 4 a 5 ritten. Voor een 3 daagse trip heb ik dan ca 15 routes. Die kan je in een evenement plaatsen om ze snel terug te vinden in Navigation(dit helaas omdat de folder structuur nog niet in Navigation meekomt). Splitsen van de routes gaat via de toolkit!

  Dit is sowieso nodig als je met maten rijdt die bijvoorbeeld een Garmin of TomTom device gebruiken want die krijgen geen notificatie bij het bereiken van een stop.... Wij als Navigation gebruikers zien dat op onze scherm als een βœ‹(een pauze punt of een stop hoort een βœ‹ te zijn!).

  Ik heb nu de route in de planner op off-road gezet. De route worden dan rechte lijnen... heel benieuwd of dit gaat werken met de Navigation app.

  Dan heb ik toch heel slecht nieuws voor je. MRA Navigation is in de huidige versies nog NIET in staat normale en offroad Routepunten van elkaar te onderscheiden... Kortom: de offroad functie heeft op dit moment alleen nog maar nut in de planner zelf, maar nog geen enkele unieke werking in Navigation. Kortom: offroad routepunten worden als normale routepunten gebruikt en dus zal je navigatie je over bijzondere wegen sturen als je daadwerkelijk ook echt Offroad functie (rechte lijn) nodig bent voor het komende stuk weg. Je kan weliswaar gewoon de instructie negeren en doorrijden, Navigation pakt de route later wel weer op, maar je moet wel weten waar de offroad routepunten zouden zitten en die kan je niet zomaar van elkaar onderscheiden, tenzij je zelf daar een kleurcode voor hanteert... Bijvoorbeeld alles groen ofzo, ik zeg maar wat. Verre van ideaal op dit moment.

  Heb hier al meermaals in support ticket op gehamerd maar dat is nog niet geΓ―mplementeerd. Er is mij ook geen garantie gegeven wanneer dat wel gebeurd.


 • Instructor

  @Rudi-Beijnen

  Telefoon aansluiten op permanente voeding op de motor via usb-kabel • @StefanHummelink de off-road functie werkte inderdaad niet, erg jammer. De Navigation app stuurt je bijna alleen maar over autowegen, is deze app misschien bedoeld voor de auto en niet de motor? Gelukkig hadden we nog een TomTon bij ons, als je de functie "kronkelige wegen" aanzet krijg je prachtige mooie landweggetjes. Om die reden denk ik dat ik voor de volgende motortrip de TomTom ga proberen. Verder overigens best wel tevreden over MRA en Navigation al denk ik wel dat er qua gebruiksvriendelijkheid nog een hoop te winnen is. • @Rudi-Beijnen MRA Navigation navigeert per definitie als standaard altijd de snelste route, en ja, daar horen snelwegen bij...

  Wat je echter wel kan doen is in de route instellingen vlak voor het navigeren de navigatie instellingen wijzigen door bijvoorbeeld snelwegen te vermijden...:
  Screenshot_20210712-113019.jpg

  De Navigation app is niet specifiek voor auto rijden ontwikkeld maar simpelweg niet extra geoptimaliseerd voor motor rijden. TomTom's algoritme zoals de kronkelige wegen optie is niet per definitie voor motor rijders maar ook voor de auto. Wij als motor rijders gebruiken dat gewoon vaak... Laten we nu net een routeplanner kennen die deze Kronkelige wegen optie gewoon ingebouwd heeft(!): MRA Routeplanner i.c.m. TomTom toolkit! Haha😁

  Het klopt wel dat je niet vanuit de Navigation app zelf via een kronkelige weg naar punt B kan navigeren zonder er een route voor te maken in de routeplanner. Enigszins logisch ook want de nav app maakt gebruik van de Here algoritmes en de kronkelige wegen algoritme is van TomTom... Dus dat matcht niet.

  Het ontwikkel team van MRA is bezig om de rondrit generator in de Navigatie app in te bouwen... Deze kent wel kronkeligheid als input. Deze is echter dan nog niet geschikt voor A->B routes maar alleen voor A->A. Op dit forum is meermaals de wens uitgesproken om ook "rondrit" te kunnen maken via deze generator voor A->B routes.

  Ik denk dat jij gewoon nog even wat meer routes moet maken voor de motor. πŸ˜ƒπŸ˜ƒ Dan waardeer je de apps nog meer haha.

  Het probleem is vaak dat mensen al ervaring hebben met een Garmin of een TomTom device, en identieke interface of ervaringen verwachten van Navigation. Maar Navigation is een unieke app en dus ook een unieke gebruikerservaring. Dat neemt niet weg dat er nog veel verbeterd/toegevoegd kan worden om de Navigatie app nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker te maken.


Log in to reply
 

Ambassadors
Want to participate in the MyRoute-app community, get recognized and grab cool rewards? Perhaps you'd like to become a MRA Ambassador.
ACTIVE USERS
POPULAR TOPICS MY GROUPS